Traieste echilibrul! Descopera feminitatea si masculinitatea alaturi de Ashleigh Foster si Vernon Foster (5 – 7 aprilie 2013, Bucuresti)

“Cea mai înaltă chemare a unei femei este să îl conducă pe bărbat la sufletul său, pentru a-l uni cu sursa; cea mai josnică chemare a ei este să seducă, separându-l pe bărbat de sufletul său și lăsându-l să rătăcească fără un țel. Cea mai înaltă chemare a unui bărbat este să protejeze femeia, astfel încât să fie liberă să pășească nestingherită pe acest pământ. Cea mai josnică chemarea a lui este să o ambuscheze și să își forțeze calea în viața unei femei.” proverb Cherokee

În cultura nativ americană echilibrul era punctul central al tuturor lucrurilor.
Acest fapt se aplica și celor două polarități – masculin și feminin.

Bărbatul avea rolul său – adeseori acela de războinic sau de cap al societății sau de lider al tribului său.

Femeia avea și ea rolul ei – care era definit prin feminitatea ei, însă care nu diminua cu nimic în ochii tribului ei calitatea ei de individ puternic.

Popoarele native înțelegeau faptul că atunci când cele două jumătăți ale cercului se unesc, doar atunci ele pot crea un cerc complet.

Acest workshop intenționează să le ofere atât bărbaților cât și femeilor un mediu sigur pentru a procesa și exprima situațiile cărora le sunt supuși, situații pe care le avem de înfruntat în societatea modernă.

Participanții vor lucra atât împreună – bărbații împreună cu femeile – cât și în grupuri separate (grup pentru bărbați și grup pentru femei).

Vom folosi metode de vindecare nativ americane pentru a susține în acest proces.
De asemenea vom atinge și multe alte subiecte cum ar fi abuzul de alcool și droguri, problemele domestice, traumele din copilărie, violența în familie, modalitățile de a reveni la puterea noastră emoțională și spirituală, dar și multe alte subiecte care influențează modul în care bărbații și femeile își trăiesc viața.

Veți primi metode pentru a vă intra în putere cu ajutorul ceremoniilor, cântecelor și exercițiilor care vor permite înțelegerea și vor da putere adevăratei voastre forțe masculine și feminine.

Special pentru voi: În cadrul workshopului de la Bucureşti vor avea loc şi două ceremonii de saună de purificare – o ceremonie pentru femei, condusă de Ashleigh Foster şi o ceremonie pentru bărbaţi, condusă de Vernon Foster!

Programul cursului:

De vineri până duminică, între orele 10:00 şi 18:00.

Vineri dimineața – întâlnire de grup, cântece și discuție introductivă cu Vernon și Ashleigh Foster

Vineri după-amiază – Grup de lucru pentru bărbați cu Vernon Foster și grup de lucru pentru femei cu Ashleigh Foster

Sâmbătă – Grup de lucru pentru bărbați cu Vernon Foster și grup de lucru pentru femei cu Ashleigh Foster

Duminică – Lucru împreună (bărbați și femei) pentru regăsirea echilibrului.

Costul cursului este de 200 €. Pentru cupluri se oferă o reducere de 30 €.

Modalităţi de înscriere şi plată:

-              înscrierea se face telefonic de luni până vineri, între orele 10.00 – 16.00 la numărul 0741.21.61.41 – Cristina Stănescu sau pe e-mail: chemareasufletului@yahoo.com

-              avansul (nerambursabil) de 70 € se va achita până la data de 22 martie 2013 la sediul Centrului “Chemarea Sufletului“ de luni până vineri, între orele 11.00-13.00 şi 18.00-20.00; sunt considerate înscrise persoanele care au achitat avansul.

-              diferenţa de 130 euro se achită vineri, 5 aprilie 2013, la începerea workshop-ului.

Locul de desfăşurare: Centrul “Chemarea Sufletului” din București, str. Stefan Luchian (Pictor), nr. 13. Pentru mai multe detalii accesați http://www.chemareasufletului.ro/contact/.

Observații: Numărul de participanți la acest workshop este limitat.  Completarea locurilor se va face în ordinea înscrierii.

ASHLEIGH FOSTER

Este fiica lui Vernon Foster.

Ashleigh este o femeie nativ americană recunoscută, care a crescut într-o familie tradițională nativ americană.

Încă de la vârsta de cinci ani, a participat la întruniri, adunări și ceremonii alături de tatăl și de mama ei.

Primul ei discurs public l-a avut la vârsta de opt ani, când a vorbit în fața consiliului local al orașului Needles din California.

Încă de atunci, Ashleigh a fost recunoscută ca lider al tinerilor, devenind o purtătoare de cuvânt la nivel național a nativilor americani.

Implicarea ei a adus-o foarte devreme în postura de a-și conduce colegii pe întreg teritoriul SUA. E este bine cunoscută de politicieni, actori și reprezentanți ai diferitelor triburi.

Ca și adult, ea continuă să fie o adevărată valoare între nativii americani, vorbind despre spiritualitate din perspectiva femeii nativ americane. Crescând în mijlocul ceremoniilor, ea a fost aleasă de bătrânii înțelepți ai tribului și a fost recunoscută a avea darul vindecării.

Datorită firii ei smerite și modului ei blând de a vorbi, ea nu se declară a fi vindecătoare sau șaman.

VERNON FOSTER

„Ceremoniile și cercurile, dacă sunt conduse conform protocolului adecvat și cu întenții sacre, vor avea un rezultat vindecător.“

Sunt indian din tribul Klamoth/Modoc. Însă, încă de la o vârstă foarte fragedă am fost crescut cu învățăturile Lakota și Ojibway, astfel încât munca pe care o fac astăzi este foarte influențată de tradițiile și cultura acestor două triburi. Încă din adolescență am fost expus căii spirituale și am menținut aceste valori care m-au purtat în echilibru până în ziua de azi.

Am urmat cursurile universității din Minnesota/ St. Paul, unde am studiat ca subiect principal psihologia și științele politice și am devenit student la teologie. Am lucrat vreme îndelungată în domeniul serviciilor sociale și a sănătății mintale, folosind și implementând spiritualitatea nativ americană pentru a veni în întâmpinarea nevoilor agențiilor sociale. Am înființat și dezvoltat organizații non-profit în cadrul multor comunități și am fost membru activ sau președinte în consiliile unor programe comunitare.

Ca și activist am stat în prima linie, luptând pentru apărarea drepturilor popoarelor native, dar și pentru probleme de mediu și ecologice.

Învățăturile vieții mele nu au fost însă influențate doar de procesele intelectuale și scolastice, ci în special de bătrânii triburilor și de bărbații și femeile vindecător ale diferitelor națiuni nativ americane.

Workshopurile mele se focusează pe readucerea oamenilor la propria lor putere, pentru a înțelege și recunoaște propriile lor abilități și propriul lor spirit. La un nivel personal pot spune că nu voi susține niciun workshop dacă nu voi simți că acesta va avea un efect vindecător.

Învățăturile mele sunt învățături intertribale, ceea ce înseamnă cu nu sunt specifice unui anume trib. Aceste învățături sunt bazate pe spiritualitatea înțeleasă de toate triburile, iar căile de vindecare folosite de mine sunt acelea specifice familiei mele.

Însă leacul folosit cel mai mult în munca mea este cel al compasiunii, leac pe care îl împărtășesc cu oamenii oriunde aș călători.

Ca și dansator al soarelui de mai bine de douăzeci și cinci de ani, mi-am dedicat viața Chanumpei și Căii Roșii.

După mai mult de douăzeci de ani în care am fost foarte rezervat și retras cu privire la munca mea, s-au deschis uși care îmi permit să susțin cursuri, seminarii și sesiuni de vindecare în Statele Unite ale Americii, Brazilia, Japonia și Europa.

Prin cursurile susținute de mine nu dau participanților dreptul de a conduce sau efectua ceremonii nativ americane și nici nu compromit învățăturile popoarelor noastre, ci mai degrabă împărtășesc cu mare onoare o cunoaștere veche de care este atâta nevoi în lumea de azi.

Alte detalii despre curs puteti gasi aici: http://spiritualitatenativamericana.wordpress.com/2013/02/14/cantand-la-unison-barbatul-si-femeia-in-cultura-nativilor-americani/

Vă aşteptăm cu drag!